Суддя Київського апеляційного суду очолив Вищу раду правосуддя

Державний службовець починав кар’єру з роботи у військових судах

Суддя Київського апеляційного суду Віталій Саліхов приступив до виконання обов’язків голови Вищої ради правосуддя як найстарший за віком член Ради. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення Київського апеляційного суду.

Член Вищої ради правосуддя 55-річний Віталій Саліхов призначений на нову посаду рішенням Етичної ради. За результатами проведеного оцінювання, Саліхова визнали держслужбовцем, який відповідає критеріям професійної етики і доброчесності для зайняття посади члена Вищої ради правосуддя.

Віталій Саліхов народився у 1967 році в Феодосії Автономної Республіці Крим. Має дві вищі освіти за фахом соціальний психолог та правознавство. Першу отримав у Київському вище військово-морському училищі, другу — у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У вісімнадцять років почав працювати електромонтером на металлургійному заводі в Керчі. З 1986 по 1988 роки служив у військово-морському флоті.

Після закінчення Київського вищого військово-морського училища Саліхов обіймав офіцерські посади у Військово-Морських Силах України. працювати у судових установах розпочав з посади консультанта-помічника голови Військового місцевого суду Феодосійського гарнізону у 1998 році, а вже через чотири роки очолив цю установу.

Саліхов працював суддею Військового місцевого суду Сімферопольського гарнізону, Військового апеляційного суду ВМС України, Апеляційного суду міста Севастополя та Апеляційного суду міста Києва. У 2018 році був призначений суддею Київського апеляційного суду, а у 2021-му обраний членом Вищої ради правосуддя та включений до складу Другої Дисциплінарної палати. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися