Контроль під час місцевих виборів забезпечать майже 140 тисяч правоохоронців (ФОТО)

В системі МВС хворих на коронавірус 246 осіб за добу

Для забезпечення публічної безпеки під час місцевих виборів буде залучено майже 140 тис. Правоохоронців. Про це повідомили у головному управлінні ДСНС, посилаючись на першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

Відзначається, що для реагування на всі протиправні дії МВС залучає мобільні групи та авіацію. Яровий також розповів, що оскільки виборчий процес відбувається в умовах пандемії COVID-19, особлива увага приділяється засобам індивідуального захисту правоохоронців.

"Особовий склад повністю забезпечений засобами захисту, проте через особливості несення служби, на сьогодні у системі МВС хворих на коронавірус 246 осіб за добу. Тому ми будемо залучати резервні групи правоохоронців центрального апарату Нацполіції, курсантів ВНЗ та поліцейських з обласних управлінь".

За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова, в регіонах створені оперативні резерви для реагування на виклики та загрози, які можуть відбутися в рамках проведення виборів.

"Основним завданням поліції під час виборчого процесу є простежити за тим, щоб вибори пройшли в межах законності. Ми налагодили координацію з усіма керівниками правоохоронних органів в регіонах, щоб забезпечити безпеку під час виборчої кампанії так і самих виборів. З 12 жовтня до 1 листопада 2020 весь особовий склад поліції працюватиме в посиленому варіанті службової діяльності",- зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Керівник Громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська зазначила, що "Опора" разом з Нацполіцією розробила посібник для поліцейських, де розписані всі алгоритми дій щодо виявлення і реагування на порушення в день голосування.

Як зазначив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, завдяки допомозі ДПСУ, ДСНС та НГУ вдалося сформувати оптимальну схему забезпечення публічної безпеки та порядку.

"Планується залучити понад 75 тисяч поліцейських, з яких на охорону виборчих бюлетенів - 47 тисяч. Щодобово для забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів та на автошляхах держави буде залучатися понад 10 тисяч поліцейських, це 2, 7 тисяч патрулів. З метою своєчасного та якісного документування правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, та інших повідомлень громадян, заплановано чергування 1 200 посилених слідчо-оперативних груп", - сказав він.

Під час перевірок МВС в першу чергу звертатиме увагу на стан і зміст евакуаційних шляхів, справність протипожежного обладнання, наявність первинних засобів пожежогасіння та відповідної документації, забезпеченість об'єкта протипожежним водопостачанням тощо.

Раніше "Коментарі" розповіли про активістів, які нападають на агітаторів, громлять намети та розпилюють сльозогінний газ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися