Читачі "Коментарів" передрекли Віталію Кличко програш на виборах

Користувачі "Коментарів" віддали діючому меру Києва Віталію Кличку лише друге місце

Портал "Коментарі" і рейтингова платформа RATINGS: Comments.UA підбивають підсумки серії опитувань, в рамках яких ми з'ясували — кому українці прямо зараз готові довірити посади мерів найбільших міст країни. На черзі — Київ, де населення традиційно невдоволено чинною владою.

Погана якість доріг, убитий громадський транспорт, постійна відсутність гарячої води, брудні вулиці ... Ці та багато інші злободенні проблеми добре знайомі більшості українців, але далеко не всі знають, в чиїй безпосередній компетенції їх рішення. Тому критиці піддаються всі — від самих дрібних чиновників до прем'єр-міністра і навіть президента.

І ось він — довгоочікуваний момент, коли всі українці отримають шанс вибрати тих самих людей, які будуть нести пряму відповідальність за порядок і комфорт в їхньому місті. Вже 25 жовтня жителі усіх міст країни відправляться до виборчих дільниць і проголосують за людей, яких вони хочуть бачити своїм мером.

А поки "Коментарі" надають свої результати голосування, в якому брали участь журналісти, експерти та, найголовніше, наші улюблені читачі! Поїхали!

Ігор Смешко — мер Києва за версією читачів "Коментарів"

Для наших читачів мерські вибори в столиці стали чи не найпопулярнішими за кількістю голосів. Всього в голосуванні взяли участь більше 1400 осіб з усіх куточків країни.

При такій вибірці досить впевнену перемогу здобув Ігор Смешко, лідер партії "Сила і Честь", в минулому голова Служби безпеки України (2003-2005 рр.) І кандидат в президенти на минулих виборах. Там він, до речі, зайняв лише шосте місце. А ось в нашому опитуванні Смешко отримав досить солідні 35,67%, чого з головою вистачило для перемоги.

Як виявилося, чинного мера в столиці і за її межами люблять і поважають не так сильно. Відомий у минулому український боксер, а нині київський градоначальник Віталій Кличко залишився на другому місці з результатом в 23,23%.

А ось де була справжня боротьба, так це за третю позицію, хоча вона нічого і не вирішує. На третьому місці опинився Олексій Кучеренко, народний депутат України III, V та VI скликань, екс-президент холдингової компанії "АвтоКрАЗ". За нього віддали свій голос 6,92% наших "виборців".

Окремо варто сказати про тих, хто розташувався за ним, тим більше, в реальних виборах у них відмінні шанси поліпшити свій результат. Четвертим із показником в 6,25% став український телеведучий Сергій Притула, п'ятим — колишній глава Київської міської адміністрації Олександр Попов (5,14%). На шостому місці людина, яка в останні місяці був, здавалося, на кожному білборді України Андрій Пальчевський, лідер партії "Перемога Пальчевського" (4,69%) і відразу за ним — переможець праймеріз "Слуги народу" Ірина Верещук (4,47% )

Повністю з результатами голосування можна ознайомитися тут.

Спасибі всім, хто брав участь в нашому голосуванні. І давайте стежити, як пройдуть вибори насправді. А потім звіримося і дізнаємося, чи збігаються смаки читачів "Коментарів" із загальними настроями жителів столиці.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися