Боротьба за крісло градоначальника Києва загострюється до межі, - ЗМІ

Пандемія коронавірусу ніяк не позначилася на розпалі пристрастей навколо майбутніх виборів мера Києва. Нинішньому градоначальнику Віталію Кличку доведеться добре постаратися, щоб не поступитися місцем амбітному харизматичному телеведучому Андрію Пальчевському

Телеведучий Андрій Пальчевський має реальний шанс обіграти чинного мера Києва Віталія Кличка в боротьбі за крісло градоначальника. Про це свідчать останні соціологічні опитування, пише видання "Деньги".

Як повідомляють журналісти, згідно з даними соціологів, за Віталія Кличка готові проголосувати 28,1% киян. Майже 19% виборців готові віддати голос Андрію Пальчевському.

Третє місце в рейтингу опитування займає Олексій Гончаренко - за нього готові голосувати трохи більше 11% городян. Представниця партії "Слуга народу" Ірина Верещук, яка набрала 8,8%, на думку соціологів, навряд чи подолає планку в 10%. Решту кандидатів на цьому етапі можна сміливо зарахувати до аутсайдерів, шанси яких на перемогу мінімальні.

"Не дивлячись на досить високий рейтинг, чинний мер Києва на очах втрачає довіру киян, які втомилися від нереалізованих планів і завищених очікувань. Згідно з тими ж соціологічними опитуваннями, Віталію Кличку зараз довіряє близько 33% киян, в той час як 57% жителів міста впевнені в тому, що столиці потрібен новий керівник. Дані по Пальчевському на цьому тлі виглядають більш оптимістично. Відомому бізнесменові, політологу і телеведучому довіряє близько 18%, а недовіру він викликає все у 27% виборців", - пише видання "Деньги".

На думку провідних політологів, корінний киянин Андрій Пальчевський - один з небагатьох великих українських бізнесменів, які реально розуміють потреби простого народу.

"Ця досить незалежна фігура політичного бомонду зараз не входить в жоден олігархічний клан, здатний вплинути на рішення майбутнього київського мера. Дві вищі освіти, отримані ще в радянських вузах, доповнюються вражаючим позитивним досвідом роботи на різних державних посадах. А його яскраві телевізійні шоу зараз знаходяться на піку інтересу. З травня місяця рейтинг засновника відомої в столиці клініки "Євролаб" в соцопитуваннях піднявся з 8,8% до 18,9%. Таке переконливе просування в симпатіях киян може закінчитися перемогою над Кличком", - відзначають журналісти.

Видання "Деньги" акцентує увагу на тому, що Віталій Кличко у своїх передвиборчих обіцянках все частіше спирається на великі проекти, ігноруючи повсякденні побутові потреби простих киян. Програма ж Андрія Пальчевського може бути названа "народною".

"За великим рахунком цей кандидат перебуває в опозиції не тільки до міської влади, а й до чинного президента, якого він постійно закликає "подорослішати й почати робити серйозні справи". Тверезість і практичність суджень цього політика у всіх інтерв'ю поєднується з вродженою інтелігентністю і стриманістю, якої так не вистачає нинішньому меру", - переконані журналісти.

За думку ЗМІ, Кличко точно не переможе в першому турі, а в другому йому доведеться змагатися з "новими людьми", яких кияни можуть розглядати як оптимальну альтернативу чинним підходам до управління містом.

"При збереженні нинішньої влади, орієнтованої на великий бізнес, позитивні зміни в кожен будинок і двір прийдуть нескоро. Саме тому в жовтні ми напевно станемо свідками найнесподіваніших політичних сюжетів, один з яких може закінчитися поразкою чинного мера", - резюмували автори матеріалу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися