Київ створює прецедент, який допоможе українським громадам отримати повоєнному відновленні, - експерт про рейтинг S&P

Репутація столиці у стосунках з міжнародними партнерами допоможе іншим громадам отримати допомогу після війни

Збереження Києвом визначення “ССС+” в рейтингу S&P Global Ratings сприятиме повоєнному відновленню українських міст. Про це написав політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook.

"Україна просіла у свіжому рейтингу S&P Global Ratings до “СС”. На жаль, це очікувано в нинішніх умовах. Проте показник столиці визначили як “ССС+”. Тобто місто здатне виконувати свої боргові зобов’язання. І це дає підстави для оптимізму. Це означає, що у Кличка, навіть в умовах війни, справляються з обслуговуванням  боргів міста. А значить, столиця може розраховувати на фінансову підтримку міжнародних структур", - написав Голобуцький. 

Він зазначив, що репутація столиці у стосунках з міжнародними партнерами допоможе іншим громадам отримати допомогу після війни. 

"Чому це хороша новина для всієї країни? Тому що у повоєнному відновленні країни наші міжнародні партнери гратимуть ключову роль. Без інвестицій і запозичень, на відбудову знищеної росіянами інфраструктури підуть десятки років. І сьогодні київська влада створює прецедент, який допоможе великим і маленьким українським громадам отримати підтримку після завершення бойових дій. Це справді додає трохи впевненості", - підсумував експерт. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві правоохоронними органами було затримано робітника Держспоживслужби у Київській області. Чолвік пообіцяв підприємцю безперешкодну роботу за щомісячний внесок, який складав 10 тисяч гривень. У липні було зафіксовано факт отримання першого грошового траншу. На початку серпня посадовець вже намагався отримати від підприємця гроші за два місяці наперед. Наразі відкрили кримінальне провадження за фактом отримання чиновником неправомірної вигоди. Слідчі готують затриманому повідомлення про підозру.

Також "Коментарі" писали, що в Київській області сталася потрійна ДТП: є потерпілі. У Бориспільському районі Київської області біля села Рогозів сталася аварія за участю трьох автомобілів. На місці пригоди працюють медики, рятувальні служби, слідчі й патрульні.  Патрульні зазначили, що через ДТП можливе ускладнення руху. У повідомленні звернулися до водіїв із проханням поставитися до тимчасових незручностей із розумінням.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися