Експерт: Радбез ООН має винести лише одне рішення – про негайний вихід держави-терориста з території ЗАЕС

Єдина умова безпечного функціонування найбільшої в Європі атомної станції – це виведення окупаційних військ з території ЗАЕС

На порядку денному Ради Безпеки ООН має стояти лише одне питання – про негайне виведення окупантів із ЗАЕС та їх відповідальність за скоєні злочини. Про це заявив політичний експерт Валентин Гладких на своїй сторінці у Facebook, коментуючи ініціативу росії скликати засідання Радбезу ООН у зв'язку з обстрілом Запорізької АЕС в Енергодарі. 

"Мотив росії щодо скликання Радбезу ООН передбачуваний: вона намагатиметься звинуватити Україну в обстрілі Запорізької АЕС, спробувавши використати МАГАТЕ в своїй цілях. Яке може бути засідання Ради Безпеки ООН, що скликається державою-агресором? Саме ця держава-терорист нині тримає в заручниках увесь персонал Запорізької АЕС, розмістила на території станції бронетехніку і війська. Рада Безпеки ООН повинна скликатися лише з одним порядком денним: повна демілітаризація станції, виведення окупаційних військ із її території, повернення цього об'єкта Україні і притягнення до відповідальності винних у скоєних злочинах", - заявив Гладких.

За його словами, єдина умова безпечного функціонування найбільшої в Європі атомної станції – це виведення окупаційних військ з території ЗАЕС і повернення її Україні.

"Окупанти повністю мілітаризували ЗАЕС, замінували її територію та енергоблоки, неодноразово піддавали об'єкт обстрілам. Ми очікуємо, що на засіданні Радбезу ООН відбудеться публічне засудження злочинних дій окупанта, а також буде прийняте рішення з вимогою до рф вивести свої війська з ЗАЕС і притягнути винних до відповідальності", - наголосив експерт.

Рада Безпеки ООН має зібратися на засідання з питання безпеки Запорізької АЕС у зв'язку з російським вторгненням сьогодні, 11 серпня, о 22:00 за київським часом. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", українські військові ліквідували окупантів, які катували мирних жителів у Бучі. Військовим Збройних сил України вдалося ліквідувати росіян з 64-ї окремої мотострілецької бригади, які катували мирних жителів Бучі під час окупації Київської області. Окупанти показали фото знищених військових зі складу 64 окремої мотострілецької бригади з Хабаровська.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися