Країни НАТО мають діяти, а не чекати на катастрофу, яку можна відвернути, — експерт про ситуацію на ЗАЕС

Країни НАТО мають діяти вже зараз і не повинні чекати вибуху Запорізької АЕС. Вони мають допомогти повернути ЗАЕС під контроль України, і до завершення війни – перейти під контроль МАГАТЕ та ООН. Про це у своєму пості в Facebook написав політичний експерт Олексій Голобуцький.

За словами Голобуцького, західні політики все частіше говорять про те що НАТО має розцінювати можливий витік радіації на ЗАЕС як збройний напад на країни альянсу, застосувавши 5 статтю свого статуту. Натомість, не слід чекати вибуху реактору, який можна попередити.

“Застосовувати 5 статтю статуту НАТО, якщо реактор на ЗАЕС вибухне може бути вже запізно. Країни НАТО мають діяти вже зараз і не повинні чекати на катастрофу, яку можна відвернути. З їхньою допомогою Запорізька АЕС має бути повернута під контроль України, і до завершення війни – перейти під контроль МАГАТЕ та ООН", - пише Олексій Голобуцький.

Як зазначає експерт, світ тільки зараз починає розуміти серйозність ядерного шантажу Путіна та відсутність будь-якого контролю з боку МАГАТЕ над ядерним реактором на Запоріжжі. Тим часом росіяни тільки підвищують ставки

“Росіяни посилили показові обстріли території ЗАЕС та зосереджують ще більше військової техніки поруч зі станцією. Окупанти заклали вибухівку буквально через стіну від реактора, енергоблоки станції заміновані", — каже Голобуцький.

Посилаючись на вчених він відзначає, що наслідки ядерної катастрофи на ЗАЕС, якщо їй не завадити, стануть значно більшими за Чорнобиль і Фукусіму. Від цього постраждають не лише Україна, росія та регіони Причорномор’я, а й уся Європа та інші країни світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися