На Алеї сміливості у Києві з’явилася зірка Бориса Джонсона (ФОТО)

Подробиці візиту британського прем’єра до столиці

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у День Незалежності України приїхав до Києва, незважаючи на загрозу ракетних ударів. Як передають "Коментарі", це вже третій візит очільника британського уряду до столиці України з початку повномасштабної війни.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з Борисом Джонсоном зазначив, що Україні пощастило мати таких друзів, як Велика Британія. Лідери країн обговорили низку важливих питань щодо оборони України, ситуацію навколо захопленої окупантами Запорізької АЕС, поводження з українськими військовополоненими, а також участь Великої Британії у відбудові України.

"Ми віддаємо шану тим, хто загинув на фронті від жорстокості Путіна. Я пишаюся сміливістю українців, які продовжують жити своїм життям… Ця війна може закінчитися лише в один спосіб – Україна переможе. І Велика Британія буде поруч із вами", – заявив британський прем’єр.

Зеленський та Джонсон прогулялися Києвом попри загрози ракетних обстрілів, відвідали Хрещатик зі знищеною технікою російських окупантів та Алею сміливості, де британському політику присвятили зірку.

"Борисе, уся країна хоче подякувати тобі не лише на словах, а й історично за незмінну й міцну підтримку. Тому сьогодні твоє ім’я з’явилося на Алеї сміливості. Друже, дякую за сьогоднішній візит і незмінну міцну підтримку нашої країни та людей. Завжди радий бачити тебе на українській землі!" — прокоментував візит Бориса Джонсона до столиці України Володимир Зеленський.

У Києві Зеленський і Джонсон здійснили погашення марки "Вільні. Незламні. Непереможні", яку "Укрпошта" присвятила 31-й річниці незалежності України. "Ці історичні марки зображають останні шість місяців війни. "Вільні. Незламні. Непереможні" – це український народ, який щодня бореться за незалежність України від окупантів", — прокоментував Зеленський.

Президент України нагородив британського прем’єра орденом Свободи та наголосив, що ця нагорода повністю відображає те, що Борис Джонсон робив і робить для України та всієї Європи.

Прем’єр-міністр Сполученого королівства Борис Джонсон вже втретє обрав залізницю для подорожі до Києва та став першим власником картки лояльності Loyalty Club від "Укрзалізниці".

Під час візиту Бориса Джонсона до Києва також стало відомо, що Велика Британія надасть Україні черговий пакет оборонної допомоги вартістю 54 мільйонів фунтів стерлінгів. Мова йде про дві тисячі безпілотників та боєприпаси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися