Експерт: Окупанти відпрацьовують на ЗАЕС нову тактику, щоб склалося враження, що її обстрілюють ЗСУ

Російські військові обстрілюють Запорізьку атомну станцію, використовуючи нову тактику

Російські військові обстрілюють Запорізьку атомну станцію , використовуючи нову тактику , щоб склалося враження , що обстріли ведуть ЗСУ. Про це повідомив політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook .

"Окупанти відпрацьовують нову тактику обстрілів ЗАЕС. Для цього вони спочатку роблять кілька пострілів правому березі Дніпра навпроти станції, а потім відразу обстрілюють саму станцію. За їхнім задумом, має створитися враження, що українські Сили Оборони завдають "удару у відповідь". При цьому час обстрілу Нікополя та самої станції практично збігається. Різниця між пострілами не перевищує 2 хвилин", - заявив Голобуцький .

Він зазначив, що світова спільнота має негайно відреагувати на дії держави-агресора, щоб запобігти ядерній катастрофі.

"Вважаю, що МАГАТЕ потрібно висловити однозначну позицію щодо ситуації, яка склалася на українських атомних станціях. Час обережних політичних заяв минув. Потрібні рішучі дії для припинення агресивних дій Росії проти цивільних ядерних об'єктів України. З метою безпеки всієї Європи територію ЗАЕС потрібно негайно деокупувати та демілітаризувати. Навколо всіх ядерних об'єктів України необхідно встановити зони ядерної та фізичної безпеки", - наголосив експерт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися