Президенту Гвінеї-Бісау показали зруйновані окупантами Ірпінь, Бучу та Бородянку (ФОТО)

Голова африканської країни прибув з офіційним візитом в Україну

Ірпінь, Бучу та Бородянку відвідав президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало, який прибув з офіційним візитом до Києва. Про візит до Ірпеня розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

В Ірпені президент африканської країни на власні очі побачив руїни Центрального будинку культури, який майже 70 років гуртував навколо себе місцевих мешканців. Візит президента Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало до Києва та Київської області прокоментував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Ми говоримо про гуманітарну безпеку. Це одна з ключових речей, яка завжди нас об’єднує з африканськими країнами. І друге, про що ми обов’язково маємо говорити – це про підтримку від африканських країн в Організації Об’єднаних Націй щодо ситуації, яка склалася в Україні, щодо війни", — сказав Кулеба.

Посадовець зазначив, що дуже важливо, що президент Гвінеї-Бісау особисто приїхав в Україну, щоб подивитися на те, що тут відбувається та оцінити дії російських окупантів.

У Києві з президентом Республіки Гвінея-Бісау, головою Економічного співтовариства держав Західної Африки (ECOWAS) Умару Сісоку Ембало зустрівся президент України Володимир Зеленський. Президент Республіки Гвінея-Бісау став першим лідером африканської держави, який відвідує Україну після 24 лютого. Під час спілкування зі ЗМІ Зеленський наголосив, що розв’язана Росією війна та свідомо спровоковані кризи на продовольчому, енергетичному ринках і в міжнародних відносинах значно погіршили соціальні та політичні умови в десятках країн Африки, Азії та Європи. Через російську агресію мільйони людей опинилися в найгірших обставинах за час життя кількох поколінь. Зокрема, зараз Росія блокує 170 суден із українським зерном для країн Африки та Азії.

Президент Гвінеї-Бісау наголосив, що здійснює візит до України не лише як лідер держави, а і як голова ECOWAS, щоб донести реальну позицію та сигнали до країн-учасниць цього об’єднання, зокрема під час саміту в грудні. Умару Сісоку Ембало проінформував Володимира Зеленського про свої переговори з керівництвом Росії напередодні. Лідер африканської країни додав, що був шокований побаченим під час відвідання кількох регіонів і міст України, які постраждали внаслідок російських атак.

Джерело: https://t.me/newsimr/5777


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися