Наступний саміт Україна-ЄС відбудеться у Києві

Саміт Україна-ЄС пройде в українській столиці третього лютого

Президент України Володимир Зеленський провів першу цьогоріч телефонну розмову з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Співрозмовники обговорили очікувані результати чергового саміту Україна–ЄС, який відбудеться 3 лютого цього року в Києві. Про це стало відомо з повідомлення Офісу Президента, повідомляє КВ.

Під час розмови лідери домовилися підтримувати динаміку співробітництва між Україною та ЄС у 2023 році. Сторони також домовились активізувати підготовчу роботу до саміту Україна–ЄС, що пройде в українській столиці третього лютого цього року.

Ще однією темою розмови стала реалізація нової програми макрофінансової допомоги Україні у розмірі 18 млрд євро. Президент України відзначив важливість отримання першого траншу цієї допомоги у розмірі 3 млрд євро вже в січні.

Володимир Зеленський наголосив на важливості якнайшвидшої практичної реалізації та залучення країн-членів ЄС до ініціативи першої леді щодо закупівлі шкільних автобусів для постраждалих регіонів України. Співрозмовники обговорили реалізацію проекту з відновлення 74 зруйнованих українських шкіл. На їх відбудову Євросоюз виділив 100 млн євро. Президент України висловив сподівання, що ці заклади буде відновлено до вересня цього року.

Президент доповів Урсулі фон дер Ляєн про виконання в Україні семи рекомендацій Єврокомісії щодо кандидатури нашої країни на членство в ЄС.

Київ отримав від Тайваню два потужні генератори для критичної інфраструктури. Києву передали перші два генератори потужністю 300-800 кВА. Це відбулося у рамках реалізації меморандуму про допомогу столиці у придбанні альтернативних джерел енергії для обігріву населення між Києвом та Тайванем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися