Україна повернула військових, які потрапили в полон до окупантів на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розповіли в Офісі президента та Міністерстві оборони України

Українській владі вдалося повернути з полону російських окупантів пів сотні військових, серед них ті, хто потрапили в полон на Київщині. Про черговий обмін полоненими розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак, передають "Коментарі".

За словами посадовця, додому з російського полону повернулися українські захисники зі Збройних сил України, територіальної оборони, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Воєнно-морських сил України.

"Повертаємо людей, які потрапили в полон на Чорнобильскій АЕС, а також оборонців Маріуполя, хлопців з Донецького напрямку, з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої", — прокоментував Єрмак.

В Міністерстві оборони України розповіли, що до родин під час першого в цьому році обміну полоненими повернулися додому 25 представників ЗСУ, 13 нацгвардійців, четверо прикордонників, троє представників Військово-морських сил та п’ятеро тероборонівців. Серед звільнених українських захисників — 11 полонених з Чорнобильської АЕС, восьмеро оборонців Маріуполя, дев’ятеро захисників Київщини, полонені з донецького, харківського, луганського напрямків, а також Чернігівщини та Херсонщини.

Серед звільнених українських військових 33 офіцери та 17 представників рядового та сержантського складу. Найстаршому визволеному з російського полону — 54 роки, наймолодшому — 19.

В Держприкордонслужбі України уточнили, що серед звільнених з полону російських окупантів п’ятеро прикордонників. "Нарешті вдома: з полону повернулися 50 захисників, з них 5 – прикордонники. Це бійці ДПСУ, які проходили службу в Донецькому, Харківському та Лисичанському прикордонних загонах", — заявили у прикордонному відомстві.

Керівник Офісу президента України наголосив, що це не останній обмін полоненими, та що держава поверне усіх українців додому.

Ексклюзивне відео звільнення українських військовослужбовців з російського полону оприлюднили в Службі безпеки України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися