Президент Європейської ради Шарль Мішель прямує до Києва

Шарль Мішель планує провести в Києві низку зустрічей

Президент Європейської ради Шарль Мішель прибуде до української столиці сьогодні, 19 січня. Він проведе низку зустрічей у Києві. Про це він повідомив у своєму акаунті в Твіттері, передає Київ.Медіа.

Шарль Мішель вирушив до Києва, де сьогодні зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та членами парламенту.

Він нагадав європейцям, що Україна продовжує боротися не лише за свою незалежність, але й за свободу, безпеку та мир у всій Європі.

Президент Євроради підкреслив, що Україна потребує і заслуговує на європейську підтримку. Він обговорить з президентом Зеленським та членами його команди конкретні дії, як зробити Україну сильнішою.

Також у цьому місяці в Києві були з візитом мери чотирьох європейських столиць - Варшави, Праги, Братислави та Будапешта. Це був перший візит мера Варшави Рафала Тшасковського до української столиці після початку повномасштабної війни.

За кілька днів до початку війни варшавський мер відвідав Київ: 15 лютого 2022 року Тшасковський від імені Пакту вільних міст у супроводі мера Праги Зденека Гржиба зустрівся з мером столиці України Віталієм Кличком.

Читайте также