Директор ЦРУ США таємно відвідав Київ та розповів Зеленському про плани Росії

Директор ЦРУ США Вільям Бернс таємно відвідав столицю наприкінці минулого тижня

Директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс таємно відвідав Київ на минулому тижні і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє The Washington Post, передає Київ.Медіа.

За інформацією видання, Бернс прибув у Київ, щоб поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні і місяці.

За словами джерел видання, Зеленський і представники розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на подальшу допомогу від США і Заходу після того, як республіканці здобули більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс наголосив на гостроті ситуації на полі бою і визнав, що в певний момент надання допомоги стане складнішим, за словами джерел.

Після зустрічі з Бернсом у Зеленського і його помічників склалося враження, що підтримка Києва адміністрацією Байдена залишається сильною і що екстреного фінансування для України в розмірі 45 мільярдів доларів, затвердженого Конгресом у грудні, вистачить принаймні до липня або серпня, повідомляє видання з посиланням на інформацію від джерел.

Нагадуємо, що у Києві з візитом були мери чотирьох європейських столиць - Варшави, Праги, Братислави та Будапешта. Це був перший візит мера Варшави Рафала Тшасковського до української столиці після початку повномасштабної війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися