У Києві зявилися унікальні сонячні електростанції

Столиця отримала дві сонячні електростанції від французьких партнерів

У якості гуманітарної допомоги Київ отримав дві унікальні сонячні електростанції від провідного французького виробника сонячних панелей "Roy Group Energy". Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що електростанції встановлять у медичних закладах у Святошинському районі столиці. Французькі партнери зібрали на покупку цих електростанцій 250 тисяч євро. Ще 50 000 євро надала JCI.

У Консультативно-діагностичному центрі працюватиме одна з автономних електростанцій потужністю у 25,6 кВт/год. Інша (76,8 кВт/год) працюватиме у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Французькі фахівці вже сьогодні розпочнуть монтаж електростанцій.

За словами Кличка, медичні заклади мають працювати цілодобово, щоб рятувати здоров'я та життя киян. Однак у нинішній ситуації з відключеннями світла лише світло від ліхтарів та свічок не може забезпечити медикам можливість надавати належну медичну допомогу. Спеціальне реанімаційне та лабораторне обладнання, яке потребує електрики, має працювати безперебійно. Тому влада столиці продовжує забезпечувати альтернативними джерелами електроенергії критичні інфраструктурні об'єкти.

Мер Києва подякував партнерам за допомогу, особливо необхідну цієї зими, коли російські окупанти не припиняють обстрілювати критичну інфраструктуру та намагатися залишити Київ без світла, води та опалення.

Нагадуємо, що Київ отримав від Тайваню два потужні генератори для критичної інфраструктури. Столиці передали два генератори потужністю 300-800 кВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися