Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до Києва: що відомо

У заяві перед своїм візитом Моді сказав, що «жодну проблему не можна вирішити на полі бою»,

Вперше в історії незалежної України прем'єр Індії Нарендра Моді прибув до Києва з робочим візитом. 

У виданні The Times of India зазначили, що головна мета зустрічі - обговорення перспектив мирного врегулювання російсько-українського конфлікту та подальшого розвитку двосторонніх відносин. Цей візит відбувся через шість тижнів після поїздки Моді до Москви.

У заяві перед своїм візитом Моді сказав, що "жодну проблему не можна вирішити на полі бою", і висловив підтримку Індією "діалогу та дипломатії для якнайшвидшого відновлення миру та стабільності".

Крім того, відомо, що Моді прибув до України на запрошення президента Володимира Зеленського.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Україна хоче використати візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва, щоб спробувати схилити країну до більш нейтральної позиції стосовно російської агресії, зокрема, враховуючи останній візит Моді до Москви, що збігся з ударом РФ по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

Також видання "Коментарі" повідомляло - пікантності ситуації з приїздом Моді додає те, що на початку липня лідер Індії був із дводенним візитом у РФ. Саме в той час як російські війська вдарили по Охматдиту. Тоді Володимир Зеленський доволі емоційно відреагував на рукостискання Моді з Путіним. Чому зараз Моді збирається в Україну? Чи може це бути пов'язано з тим, що ми поступово входитимемо в переговорний процес і Індія хоче теж посісти в ньому якесь місце, особливо з огляду на активізацію Китаю? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися