Кличко в ефірі німецького видання RTL заявив, що Україна потребує конкретної міжнародної підтримки

Мер столиці прокоментував загрози з боку Росії

Лідер "УДАРу", мер столиці Віталій Кличко в ефірі німецького телеканалу RTL наголосив на необхідності та важливості широкої підтримки України її західними партнерами. Інтерв’ю оприлюднене на сайті RTL.

"Україна не хоче війни та ми сподіваємось на мирне врегулювання гострої ситуації щодо загрози подальшої агресії Росії. Але не за рахунок інтересів України, її територіальної цілісності, життя наших громадян. І ми маємо бути  готові до будь-якого розвитку подій. Тому потребуємо конкретної міжнародної підтримки — зокрема, щодо постачання оборонного озброєння", — наголосив Кличко.

Лідер "УДАРу" зазначив, що останні дії Німеччини викликають збентеженість.

"Але, коли наш європейський партнер Німеччина не тільки не допомагає, а й блокує військову допомогу інших країн і підтримує "Північний потік-2", який Росія використовує як економічну зброю, — це викликає щонайменше збентеженість і розчарування. Та ставить під питання нашу дружбу", — підсумував Кличко.

Раніше лідер "УДАРу" в інтерв'ю американському телеканалу CNN заявив, що Україна бачить своє майбутнє як демократична держава. Росія ж мріє відбудувати Радянську імперію, саме тому нарощує агресію на українських кордонах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися