Від німецького уряду потрібен сигнал, що він на стороні України, - звернення депутата Бундестагу до «УДАРу»

Депутат німецького Бундестагу висловив свою думку про необхідність підтримки України

Депутат Бундестагу Тільман Кубан вважає, що уряд Німеччини надає недостатню підтримку Україні. І запевнив, що Християнсько-демократична партія Німеччини, яка є партнерською партією "УДАРу Віталія Кличка", була і залишається на боці України. Про це він заявив у відеозверненні, яке надіслав до делегатів з’їзду "УДАРу" та лідера політсили Віталія Кличка. Про це повідомляє сайт партії.

"Щодня повідомляється про порушення перемир’я. Ми бачимо, що там (на Донбасі) війна. І тому особисто я не можу зрозуміти реакцію німецького  уряду, коли ми друзям в Україну надсилаємо лише 5000 касок. Для мене цього замало. Зі сторони німецького уряду наразі потрібен сигнал, що він не на стороні агресора, а на стороні українських друзів. Ви можете бути певними: партія Ангели Меркель, ХДС, стоїть за вами. Усе молоде покоління в Німеччині на стороні наших друзів в Україні", - заявив Тільман Кубан.

Він також запевнив, що ХДС залишиться другом України у Європі.

"Я приїду до вас в Україну, щоб висловити свою солідарність, як тільки обмеження подорожей це дозволять. Оскільки я вважаю це важливим, що у важкі часи ми також будемо поряд. Ми ваші друзі у Європейській партії, ми друзі у Європі, і ми залишимося ними у майбутньому. Залишайтеся сильними! Ми вас у цьому підтримаємо. І зробимо усе, що в наших силах, щоб підтримати вас на цьому шляху", - сказав Депутат Бундестагу.

Відеозвернення до "УДАРу Віталія Кличка" з нагоди з’їзду надіслали також президент Європарламенту у 2007-2009 роках Ганс-Герт Петтерінг, голова Європейської ради 2014—2019 років  Дональд Туск, діючий федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер, багаторічний голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок, віце-президент Європейської народної партії (EPP) у Європарламенті Раса Юкнявічене та інші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися