Прем’єр-міністри Польщі, Чехії і Словенії вирушили до Києва

Політики на прикладі демонструють міжнародну підтримку України

Очільники урядів Польщі, Чехії та Словенії сьогодні, 15 березня, вирушають до Києва задля підтримки України у боротьбі проти вторгнення російських військ. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передають "Коментарі".

"Сьогодні, у 20-й день злочинної агресії Путіна проти України, разом із віце-прем'єром Ярославом Качинським, прем'єр-міністром Чехії Петром Фіала та прем'єр-міністром Словенії Янезом Янша їдемо до Києва, щоб показати українцям нашу солідарність", — заявив Моравецький.

Він нагадав, що 14 років тому під час візиту до столиці Грузії Тбілісі під час вторгнення Росії до цієї країни президент Польщі Лех Качинський сказав наступне: "Сьогодні Грузія, завтра Україна, післязавтра Прибалтика, а потім може бути настав час моїй країні, для Польщі".

"Його візит тоді змінив уявлення про цю війну, а великий акт мужності додав духу грузинам і згадується у всьому світі і сьогодні. Ми досягаємо успіху в угоді та координації з Євросоюзом та його важливими представниками. У такий переломний для світу момент наш обов'язок бути там, де твориться історія. Тому що справа не в нас, а в майбутньому наших дітей, які заслуговують жити у світі, вільному від тиранії", — наголосив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ звернувся до муніципалітетів і мешканців міст-побратимів переконати уряди своїх держав  закрити небо над Україною або надати ЗСУ відповідне озброєння.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися