Балога готує провокацію на Закарпатті на користь Росії. Правоохоронці мають негайно втрутитися, — експерт

Віктор Балога готує провокацію на Закарпатті, яка може спровокувати дипломатичний конфлікт між Україною та Угорщиною. Про це написав політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook

"Що відбувається сьогодні на Закарпатті? Балогівська більшість в міськраді Мукачево розпалася, а депутати вручили Віктору Балозі червону картку. Причина – антиукраїнська позиція Балоги. Наразі Балога займається організацією масштабної провокації. Головний задум – імітувати агресію українців на Закарпатті до угорців, начебто через те, що Угорщина відмовилася надавати Україні військову допомогу. Історія має бути розтиражована в медіа Угорщини та Росії, та спровокувати дипломатичний конфлікт між Україною та Угорщиною", — повідомив політичний експерт.

Він наголосив, що правоохоронці мають негайно відреагувати на антидержавницьку діяльність Балоги. 

"Такі дії Балоги прямо сприяють підривній діяльності спецслужб РФ, які сьогодні шукають момент для активізації так званого "угорського питання" в Закарпатті для тотальної дестабілізації та блокуванню відносин між Києвом та Будапештом, та охолодженням відносин між Україною та ЄС. Правоохоронні органи України мають негайно відреагувати на дії Балоги, які повністю відповідають інтересам держави-агресора та ведуть до дестабілізації ситуації в прикордонному регіоні", — зазначив Голобуцький.

Він нагадав, що депутат ВР Віктор Балога не голосував за закони, необхідні для захисту України. 

"В день нападу Росії на Україну, Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану. Також парламент збільшив фінансування армії та ухвалив ряд інших важливих в умовах війни заходів.  Один з небагатьох, хто разом з фракцією ОПЗЖ не голосував проти дій Росії та не голосував за воєнний стан – це "господар" закарпатського міста Мукачево Віктор Балога. Чому Балога виступив проти Зеленського, відмовився осудити дії Росії та підіграв ОПЗЖ? Справа в тому, що Балога має тісні зв’язки з цією промосковською партією, його людина на чолі бюджетної комісії облради – є кумом Медведчука, його секретар міськради Мукачево – донька кума Медведчука", — пояснив політичний експерт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися