«Цей «серіальчик» не покращує імідж України», - Кличко прокоментував обшуки у КП Києва

Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах придушенням місцевого самоврядування і тиском на нього особисто і на столичну владу. Про це він заявив під час засідання Київради.


"Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально "кошмарять" столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти. Як блискавично і масово знайшлися якісь "справи", які не витримують ніякої правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямі з правоохоронними органами", - сказав Кличко.


Він зазначив, що головна причина масових обшуків - самостійність київської влади і невиконання вказівок Офісу Президента.


"Насправді те, що відбувається, - це тиск на столичну владу і придушування місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто. І скажу, з чим це пов'язано. Тому що Київ вивчає питання про введення виконкомів. Коли суспільство і управління містом не залежить від вказівок і волі Банкової. І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою козачок", - пояснив лідер "УДАРу".


Він зазначив, що тільки за останні два дні відбулися обшуки у "Київзеленбуді", у КП "Спецжитлофонд", у "Київавтодорі", в "Київському інституті земельних відносин", "Київміськсвітлі", у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики, вдома у головного архітектора Києва і голови виконкому партії "УДАР".


Кличко також звернувся до тих, хто намагається дестабілізувати ситуацію в столиці.


"А тим, хто хоче мене, так би мовити, "потренувати", скажу: я тренувався ще коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі. Я переконаний, що такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги і оцінки наших міжнародних партнерів. Тому про яку демократію і місцеве самоврядування ми можемо говорити? Цей "серіальчик" не покращує імідж України як європейської держави. Сценарій - непрофесійний, треба коригувати", - підсумував він.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що транспортники закликають Київраду підняти ціни на проїзд до 25 гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися