Ігор Луценко - президенту про Гостинний двір: «Даємо вам час до Дня Незалежності»

Громадськість Києва підготувала звернення до президента Володимиру Зеленському з вимогою врятувати пам'ятку національного значення - Гостинний двір. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook громадський активіст Ігор Луценко.


Активісти звинувачують команду президента в бездіяльності щодо захисту культурної спадщини та ігноруванні інтересів київської громади.


"Вже скоро виповниться 2 роки, як нова команда влади має всі важелі, щоб врятувати об'єкт державної власності - пам'ятка національного значення Гостинний двір. Ця будівля, незважаючи на численні рішення судів, і понині з незрозумілих причин перебуває під контролем невідомих осіб і руйнується далі, будучи джерелом надзвичайної техногенної ситуації в історичному центрі Києва ", - йдеться в зверненні до президента.


Представники громадськості нагадують президенту невиконані обіцянки виділити на порятунок Гостиного двору кошти за програмою "Велика Реставрація" і констатують: замість вирішення проблеми цього унікального будинку триває перекладання провини і відповідальності з одного чиновника на іншого, а справа не зрушується з місця. Тим часом кожна наступна зима завдає Гостиного двору ще більшої шкоди.


"Боротьба киян за Гостинний двір триває з 2012 року. З 2014 року громада зібрала також кошти на консервацію, а й уся завадило спочатку бездіяльність попередньої влади, а тепер - вже і діючої. Просимо не випробовувати терпіння жителів столиці і всіх українців і втрутитися в цю скандальну ситуацію ", - зазначають активісти.


Якщо до Дня Незалежності ситуація не зміниться, громадськість готова вдатися до "акцій прямої дії", йдеться у зверненні до президента.


"Кияни втрачають терпіння. Якщо до свята Незалежності все буде, як і в попередні роки, якщо від міністра культури ми і далі будемо чути тільки слова, то ми залишаємо за собою право на акції прямої дії, які будуть спрямовані на репутацію відповідних міністерств і уряду в цілому. Мовчки ми таке ігнорування інтересів столичної громади терпіти далі не будемо - нехай ганьба спіткає тих, хто його заслужив ", - звертаються кияни до президента.


Звернення до Зеленському вже підписали Олег Сенцов, Андріївський-Пейзажна ініціатива, ГО '' Центр розвитку міст '', Національний центр правозахисту, ГО '' Рух переселенців України '' та інші. Збір підписів триває.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися