Київрада ухвалила бюджет Києва на 2020 рік

На транспорт та дорожнє господарство будуть спрямовані 10,3 мільярда гривень

Київська міська рада ухвалила головний кошторис столиці на 2020 рік. Бюджет столиці підтримали 72 депутати Київради. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Відповідно до документу, доходи Києва становитимуть 58,826 мільярда гривень. В тому числі доходи загального фонду бюджету –  53,6 мільярда гривень, спеціального – 5,1 мільярда гривень. Основні джерела фінансування у 2020 році: податок на прибуток фізичних осіб  –  26,4 мільярда гривень; єдиний податок – 7 мільярдів гривень; плата за землю –  5,8 мільярда; податок на прибуток підприємств –  5 мільярдів гривень..

голова комісії з питань бюджету Андрій Странніков розповів, що значні кошти будуть виділені на розвиток освіти в столиці – 21,7 мільярд гривень. Це більше третини бюджету – 37%. Також планується завершення будівництва нового дитсадка на Троєщині та Солом’янці. Деяка сума буде закладена на підготовку необхідної документації для зведення  шкіл на Осокорках, Позняках та Троєщині. На транспорт та дорожнє господарство будуть спрямовані 10,3 мільярда гривень. На  ЖКГ виділять більше 6,7 мільярда гривень.

Майже стільки ж, 6,7 мільярда гривень, у наступному році місто виділить на галузь охорони здоров’я, ще майже 4,5 мільярда на – соціальний захист киян. Планується спрямувати 400 мільйонів гривень на  придбання житла для черговиків квартирного обліку.  50 мільйонів гривень – на придбання квартир для дітей-сиріт.

На галузь культури і мистецтва з бюджету виділять 1,6 мільярда гривень. На фізичну культуру та спорт – 1,2 мільярда гривень. Також окремо будуть виділені кошти на Громадський бюджет-2020. Зараз вже є 554 проекти-переможці. І на їхню реалізацію закладено 160 мільйонів гривень.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", всі об'єкти "Укрбуду" добудує "Київміськбуд".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися