Київські політичні баталії: ефективність 9-го скликання Верховної Ради

Середня корисність 9-го скликання Верховної Ради на 11% більша за показник минулого скликання

Ефективність 9-го скликання Верховної Ради перевищила очікування. Нові дані з проєкту Індекс Реформ ГО "Вокс Україна" свідчать, що середня корисність роботи 9-го скликання ВР на 11% вища, ніж у попередників.

"Середній ККД за всі 10 сесій становить 68%, що насправді набагато вище, ніж показник минулого скликання на 11 відсоткових пунктів", – повідомила Дарія Колодяжна.

Згідно з аналізом Дарії Колодяжної, дата-аналітикині, таке підвищення результативності вдалося забезпечити завдяки високій дисциплінованості та злагодженості фракції "Слуга народу", навіть попри виклики, спричинені повномасштабним вторгненням.

Презентація, що відбулася в Медіацентрі Україна, виявила ключові зміни у діяльності парламенту. Колодяжна зазначила, що відвідуваність сесій Ради на початку дев'ятого скликання була значно вищою, ніж у минулому, що вже само по собі стало хорошим стартом для підвищення ефективності законодавчого процесу. Однак, за її словами, ця тенденція зазнала змін під час ескалації військового конфлікту, що вплинуло на зниження відвідуваності.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Днями столична прокуратура повідомила про результати розслідування справи, яка стосується ПрАТ “Київводоканал”. Доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко прокоментував ситуацію зі столичним товариством, повідомляє портал "Коментарі".

Нагадаємо також, що у Верховній Раді хочуть збільшити місячний фонд на оплату праці помічників-консультантів нардепів. Галина Третьякова, голова комітету із соціальної політики, запропонувала збільшити місячний фонд зарплат із 88,4 тисяч гривень до 132,6 тисяч гривень. Ця зміна, на думку Третьякової, допоможе покращити умови роботи помічників та залучити кваліфікованих спеціалістів.

Читайте также