Погрожували людям: в Києві викрили дві колекторські фірми

Поліція закрила два колл-центру колекторів

У Києві виявили два законспірованих колекторських "колл-центри", співробітники яких погрожували людям по телефону. Телефонним здирникам загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє поліція Києва.

За інформацією поліцейських, останнім часом в поліцію почали надходити заяви від громадян про телефонних погроз від так званих колекторських фірм.

"В ході проведення слідчо-оперативних дій працівники поліції Києва при підтримці управління стратегічних розслідувань і під процесуальним керівництвом прокуратури міста встановили кілька законспірованих колл-центрів, з яких здійснювалися дзвінки громадян з погрозами і вимогами повернення коштів неіснуючих боргів. Дзвінки надходили і до людей, які не мали ніякого юридичного відношення до таких фінансових зобов'язань. Вже встановлено близько 60 осіб, які там працювали і безпосередньо дзвонили людям. Зараз всі вони допитані, з ними проводяться необхідні слідчі дії ", повідомили правоохоронці.

Слідчі столичної поліції спільно з співробітниками управління стратегічних розслідувань в Києві почали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України. За такі протиправні дії Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні почав працювати сервіс "ФінСкарга", який дозволяє онлайн поскаржитися на роботу банків, мікрофінансових організацій або колекторів .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися