Смог у Києві: що відомо про пожежі і забруднення повітря (ВІДЕО)

Горіння торф’яників розхвилювало киян через сильне задимленням в столиці

Через горіння торф’яників під Києвом у столиці спостерігалось сильне задимлення та значно погіршилась якість повітря. Як передають "Коментарі", кияни та мешканці Київської області масово звертались до рятувальників, щоб дізнатися про ситуацію.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області запевнили, що підстав для паніки або хвилювань немає. Надвечір неділі, 28 серпня, задимлення у Києві провокували два напрямки пожеж, де працювали рятувальники. Це Бучанський район у селі Стоянка, де виявили кілька осередків загорання торфу на загальній площі 0,6 гектарів, та Вишгород — тут горіли паливо-мастильні речовини та покришки на вулиці Кутузова. На всіх напрямках працювали рятувальники.

В Державному агентстві України з управління зоною відчуження запевнили, що запах гару та смог у Києві та Київській області не пов‘язані з осередками займання в Чорнобильській зоні. По Зоні відчуження 28 серпня зафіксовано три осередки займання торфу, але без відкритого горіння. У виявлених осередках спостерігали тління торф’яників та задимлення у Денисовецькому, Паришівському та Котовському лісництвах.

Заступник міністра захисту охорони довкілля Олександр Краснолуцький заявив що загорання торфу сталося і у Бучанському, і у Вишгородському районах столиці. Киянам радили не виходити на вулицю, зачинити вікна та не панікувати. Найгірша якість повітря у Києві була на Оболоні та на Троєщині.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області оприлюднили відео моніторингу ситуації з дрону та показали, як горять торф’яники під Києвом з висоти. 

оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Рятувальники зазначають, що найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу або неправильне поводження з вогнем. Загоряння торфу дуже підступне. Торф вигоряє зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися й згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячу градусів.

Читайте также