Коротке замкнення електромережі: у столичній багатоповерхівці стався вибух (ФОТО)

У житловому будинку в Києві вибухнув гелевий акумулятор

10 грудня на вулиці Паньківська, 20, що у Голосіївському районі Києва, у 24-поверховому житловому будинку стався вибух. З багатоповерхівки рятувальники евакуювали 10 людей. Про це повідомляє головне управління ДСНС у Києві.

По прибуттю на місце події, вогнеборці встановили, що в одній із квартир на 13-му поверсі, яка використовувалася під офісне приміщення, сталося коротке замкнення електромережі з подальшим горінням та вибухом гелевого акумулятора. З верхніх поверхів будинку було виведено 10 осіб.

Внаслідок вибуху вилетів склопакет, пошкоджено меблі, побутову техніку, закопчено стіни та стелю. Також біля будинку було пошкоджено поруч припаркований автомобіль.

Рятувальники локалізували та ліквідували пожежу. На місці працювало 9 одиниць техніки та 32 рятувальники особового складу.

Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Обставини події встановлює слідство.

У Києві стався вибух газового балону: є постраждалі. У 22-ти поверховому будинку на вулиці Марини Цвєтаєвої, що у Деснянському районі столиці, стався вибух.

"Кожного дня, через довготривалі відключення світла, українці почали жити в нових умовах, що іноді призводять до небезпеки. У столиці нині почастішали випадки пожеж та вибухів у багатоквартирних будинках через несанкціоноване використання газових балонів для приготування їжі та обігріву", - зазначили в ГУ ДСНС у Києві.

Внаслідок вибуху було зруйновано суміжну стіну кімнати, балкон, віконну раму з вікном спальної кімнати, облицювання ванної кімнати та меблі, частково зруйновано стіну сусідньої квартири.

У Києві згорів електророзподільчий пункт. Рятувальники ліквідували пожежу в електророзподільчому пункті на проспекті Червоної Калини, що у Деснянському районі столиці.

Виявлено, що в електророзподільчому пункті 2-поверхової адміністративної будівлі, що на проспекті Червоної Калини, сталося коротке замкнення електропроводів з подальшим горінням та поширенням.

Внаслідок пожежі електророзподільчий пункт згорів повністю, пошкоджено електропроводи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися