На Київщині екстрені вимкнення світла, перебої зі зв’язком, водою та теплом

Лікарні та критична інфраструктура функціонують на генераторах

Через масований ракетний обстріл 16 грудня у столичному регіоні діють екстрені вимкнення електроенергії, є перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням. Критична інфраструктура та медзаклади функціонують на генераторах. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"У регіоні діють екстрені вимкнення електрики. Лікарні та критична інфраструктура функціонують на генераторах. У деяких громадах є перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням. Комунальні служби та енергетики працюють у посиленому режимі, пріоритет – відновлення води та тепла", - написав Олексій Кулеба.

Очільник КОВА нагадав, що на Київщині цілодобово функціонують більше 400 Пунктів Незламності. У них є електрика, тепло, інтернет, чай/кава, аптечки.

"росії нас не залякати. Стаємо сильнішими щодня. Все буде Україна!" - наголосив Олексій Кулеба.

Сьогодні Київ витримав одну з найбільших ракетних атак з початку повномасштабного вторгнення. В повітряному просторі столиці було зафіксовано близько 40 ракет. Із них силами ППО було знищено 37.

На Київщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, є постраждалі. Внаслідок масованої ракетної атаки 16 грудня на Київщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та 9 будинків, є троє постраждалих.

На місцях працюють екстрені служби та представники органів місцевого самоврядування, щоб оцінити руйнування та якнайшвидше почати роботу з відновлення.

Масована ракетна атака: метро у Києві зупинило роботу. Після масованої ракетної атаки енергосистема зазнала пошкоджень, і через це бракує потужності для руху потягів підземки. Станції метро сьогодні працюватимуть виключно в режимі укриття. 

Читайте также