У Києві обмежили рух метро через падіння людини під поїзд

Подробиці розповіли в метрополітені

У Києві через падіння людини під поїзд обмежили рух метро червоною лінією. Про це повідомили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен", передають "Коментарі".

Пасажирів попередили, що через надзвичайну ситуацію рух поїздів метро червоною лінією відбувається від станції "Академмістечко" до станції "Дарниця". Людина потрапила під поїзд на станції "Лісова". На місці події викликали медиків та правоохоронців.

"Проводиться необхідна робота. Про зміни та відновлення руху поїздів повідомимо додатково", — йдеться в заяві столичного метрополітену.

Про стан потерпілого поки що нічого невідомо.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спрямує на проекти розвитку транспорту та житлово-комунального господарства Києва 100 мільйонів євро. Загалом пакет інвестицій для посилення стійкості та швидшої відбудови Києва становить близько 1,1 мільярда євро. Співпраця в транспортній сфері буде стосуватись модернізації рухомого складу київського метро. Вартість проекту становить 450 мільйонів євро. Завдяки цим коштам Київ зможе позбутися залежності від вагонів метро та запасних частин російського виробництва. Окрім того, на розвиток столичного метрополітену спрямують ще понад 500 мільйонів євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво гілки столичного метро. Правоохоронці досліджують факт можливої легалізації організаторами оборудки 530 мільйонів гривень, які отримані як оплата за будівельні роботи. Для попередження подальших сумнівних операцій із бюджетними коштами заблокували понад 160 мільйонів гривень на рахунках, задіяних у схемі підприємств. Подробиці — за посиланням.

Читайте также