Під час відключень світла у Києві зросла кількість вибухів у квартирах

Однією з причин є неправильне використання газових пальників

Під час вимкнень електрики у Києві дедалі частіше стали відбуватися вибухи в квартирах. Про це повідомляє КМВА з посиланням на ДСНС України.

Однією з причин є неправильне використання призначених для використання на вулиці газових пальників. Туристичні газові пальники не підходять для тривалого горіння або для приготування їжі у великому посуді.

Тривале горіння може призвести до перегріву і вибуху балона. Великий кухонний посуд може поширювати тепло, яке може передатися на балон і спричинити його вибух.

Під час використання туристичного пальника в домашніх умовах необхідно дотримуватися таких правил, щоб уникнути виникнення проблем.

- Провітрюйте приміщення, в якому використовується пальник. Наприклад, відкрийте вікно.

- Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на кілька хвилин. Пориви вітру або витоки рідини з пальника можуть призвести до того, що полум'я згасне.

- Після приготування їжі витягніть балон із туристичної плитки. Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури.

- Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Для підігріву води або порції страви використовуйте тільки маленький посуд.

- Якщо ви вмикаєте пальник та ставите на електроплиту, переконайтеся, що плита вимкнена. Приберіть пальник з плити, щойно закінчите його використовувати.

- Не зберігайте балон на холодному балконі.

У Києві стався вибух газового балону: є постраждалі. 4 грудня о 20:46 до рятувальників надійшло повідомлення про вибух у житловому будинку в Деснянському районі Києва. Рятувальниками було встановлено, що на 17-му поверсі в одній із квартир 22-ти поверхового житлового будинку стався вибух газового балону.

Читайте также