В Київській області після ракетної атаки пошкоджені десятки будинків (ФОТО)

Що відомо про наслідки ракетних обстрілів

В Київській області після ракетної атаки в суботу, 14 січня, пошкоджені майже три десятки будинків. Про це заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"28 житлових будинків пошкоджено. На щастя, без постраждалих", — повідомив Кулеба.

За його словами, ракетні обстріли спричинили пожежу на об’єкті критичної інфраструктури.

"Це не вплинуло на роботу наших енергетичних систем, і до повітряної тривоги, що відбулася о 14-ї години, ми працювали в штатному режимі. Після цього відбулися екстрені відключення від електроенергії", — розповів керівник Київської обласної військової адміністрації.

Через чергові ракетні атаки у Києві та Київській області ввели екстрені відключення світла.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", — зазначили в "ДТЕК".

Окрім того, внаслідок ракетної атаки 14 січня на одній з ТЕС "ДТЕК" російські окупанти влучили у турбінне відділення енергоблоку станції. Зруйнувано один з енергоблоків та пошкоджено інші енергоблоки. Пожежники та працівники станції продовжують ліквідацію наслідків ракетного удару. "Руйнування масштабні. Ситуація складна", — зазначили в ДТЕК.

Нагадаємо, в Дарницькому районі Києва уламками ракети пошкоджено два автомобіля, потерпілих немає. У столиці уламки російської ракети влучили в музей Пирогово. Киян закликали не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох районах Києва та в регіоні внаслідок ракетних атак російських окупантів є пошкодження. У Голосіївському районі столиці сталася пожежа на нежитловому об‘єкті внаслідок ворожої атаки на столицю.

Було відомо, що під час ранкової ракетної атаки 14 січня зафіксовано влучання у житлову забудову в селищі Копилів на Київщині. Внаслідок ранкової атаки в Київській області пошкоджено 18 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна. Попередньо — без постраждалих. На об’єкті критичної інфраструктури пожежа локалізована.

Читайте также