У Київській області виникла загроза затоплення населених пунктів

Синоптики попередили жителів Чернігівської та Київської областей про можливі підтоплення

Мешканців Чернігівської та Київської областей попередили, що з 13 по 16 лютого можливі підтоплення деяких населених пунктів. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, передають "Коментарі".

З 13 по 16 лютого внаслідок складної льодової ситуації на пригирловій ділянці річки Десна (Київська область, Броварський район) можливі різкі коливання рівня води до 0,1-0,6 м за добу, утримання затоплення заплави нижче поста Літки. Також не виключена ймовірність початкового затоплення лівого берега заплави біля поста Літки при утриманні затору льоду. Оголошено перший рівень небезпеки.

Також з 13 по 16 лютого на ділянці Верхнього Дніпра (в межах країни) утримуватимуться значні затоплення заплави, через що може бути порушено транспортне сполучення з деякими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра, і деякі населені пункти Чернігівського району Чернігівської області можуть постраждати від часткового затоплення. Оголошено другий рівень небезпеки.

У той же період на ділянці річки Десна Новгород-Сіверський-Макошине утримуватиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському районах Чернігівської області. Оголошено другий рівень небезпеки.

Нагадуємо, що через льодохід на Десні в районі села Погреби утворився затор, який спричинив підвищення рівня води. Виникла загроза підтоплення приватних будинків, що знаходяться поблизу річки та щонайменше двадцять з них підтопило.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися