У Київській області розмило дамбу та затопило будинки (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про надзвичайну ситуацію

У Вишгородському районі Київської області сталося стихійне лихо через підтоплення житлових будинків. Про це повідомив начальник регіональної поліції Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, зараз правоохоронці та рятувальники допомагають місцевим мешканцям подолати наслідки підтоплень.

"У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці", — заявив Нєбитов.

Начальник поліції Київської області зазначив, що на місці надзвичайної події працюють відповідні служби для очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України розповіли, що у Київській області внаслідок негоди почастішали випадки підтоплень в приватному житловому секторі.

"Впродовж минулої доби рятувальники отримували повідомлення про підтоплення у смт Чабани Фастівського району. По прибуттю на місце події встановлено, що відбулося затоплення прибудинкової ділянки та частково приміщень в будинку. За допомогою гідроелеватора воду було відкачано", — йдеться в повідомленні ДСНС.

Цього ж дня рятувальники працювали у Бучанському районі на приватному подвір’ї в селі Колонщина. За допомогою мотопомпи та двох насосів відкачали воду з території.

В "Укргідрометцентрі" попередили, що 13-14 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на річці Дніпро у Києві, а також у Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області буде затоплення заплавних територій та затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені через ремонтні роботи на мосту вода вийшла з берегів річки і затопила приватні будинки. Мешканці Романівки заявили, що річка Ірпінь затопила їхні будинки та дорогу через те, що зараз ведеться будівництво нового мосту.

Читайте також, у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися