В Укргідрометцентрі розповіли, чи відбудеться масштабне затоплення Києва

Столиця готується до піку паводку

Масштабного затоплення Києва не буде, вода відступає. Про це з посиланням на Укргідрометцентр повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Столиця готується до піку паводку, який настане 22 квітня. Сьогодні по місту Києву немає аварійних підтоплень.

Відбувається пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на річці Дніпро у Києві ще утримується затоплення заплавних територій – парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків. Також цьогорічна повінь збільшується на 0,5-1 метр у порівнянні з минулими роками.

Можливе подальше підтоплення місць відпочинку на острові Труханів, "Гідропарк", парк Муромець; часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок. 

Усі потрібні служби міста Києва готуються до можливих надзвичайних ситуацій. Тому завтра, до настання піку паводку, будуть проведені спеціальні навчання.

Мешканців територій, яким може загрожувати підтоплення, просять врахувати прогнози синоптиків і підготуватися:

- перенести найбільш цінні речі на верхні поверхи приватних будівель або горища;

- в разі підтоплення вимкнути в будинках електрику, газ, побутові прилади;

- у разі потреби бути готовими до евакуації рятувальними службами.

Нагадуємо, що у Київській міській військовій адміністрації розповіли, чи є загроза житловим кварталам через повені в українській столиці. За словами посадовців, очікуваний максимальний рівень повені на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об'єктам та житловим масивам міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися