На Троєщині чоловік облив себе бензином і збирався підпалити

Причина - на Троєщині зносять МАФи. Під роздачу потрапив і його кіоск на Маяковського, 15

24 березня 2021 року один з підприємців намагався вчинити акт самоспалення на знак протесту проти дій працівників КП "Київблагоустрій", повідомляє сайт "Киеввласть".

Відео цього інциденту з'явилося на фейсбуці в групі "Власники тимчасових споруд".

За словами власників кіосків, сьогодні вранці комунальники за допомогою поліції, початок демонтаж споруд, які розташовані на просп. Маяковського в районі "Еко-маркету". Підставою для цього комунальники назвали незаконність розміщення таких конструкцій. Всупереч протестам їх власників, працівники вказаного КП встигли демонтувати кілька кіосків

Найбільше демонтажу пручався співвласник магазин "Сирочек". Підприємець заліз на дах кіоску, облив себе горючою рідиною (імовірно - бензином) і почав погрожувати самоспаленням: мовляв, у нього "відбирають останній шматок хліба". Також він розвісив на магазинчику плакати з написами "Знищення бізнесу під час пандемії - геноцид", "Банда" Київблагоустрій "," Припиніть свавілля "," КП "Київблагоустрій" - гірше комуністів і НКВД ".

Така акція протесту йому допомогла: комунальники відступили і залишили його спорудження на місці.

"Наскільки мені відомо, у цього підприємця є право власності на свій кіоск. Втім, як би там не було з законністю цієї споруди, столична влада самі винні в ситуації, що склалася. Вони ніяк не контролюють розміщення малих архітектурних форм, а людям же треба якось годувати свої сім'ї. До того ж, "Київблагоустрій" чомусь дуже вибірково в цьому питанні: одні споруди вони демонтують через формальні причини, а інші, розміщення яких повністю суперечить закону і здоровому глузду, чомусь ігноруються ", - повідомив "Киеввласть" на умовах анонімності власник одного магазинчика на Троєщині.

У хід пішли саморобні "їжаки"


На цьому протистояння не закінчилося. Як передає "Київ оперативний", комунальники скаржаться, що їх роботі намагаються завадити невідомі, які підкладають під колеса авто "їжаків", щоб проколоти шини спецтехніки. Вже пробито 6 коліс, викликана слідчо-оперативна група. Роблять це ті, хто за словами комунальників роками не платять до бюджету, самовільно встановлюють тимчасові споруди і вважають, що їм "Море по коліно".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися