У селі під Києвом рятували крихітку-єнота (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У понеділок, 22 березня, Київська команда порятунку тварин і місцеві пожежні врятували єнота, що  застряг на високому дереві.

Невідомо, як він там опинився і звідки взявся.

Як повідомляє Kyiv Animal Rescue Group на своїй сторінці в Facebook, інцидент стався в селі Гора в Бориспільському районі Київської області. До порятунку тварини приєдналася також Добровільна пожежна команда "Штурм".

Як з'ясувалося, єнот забрався на аварійне - тонке і тріснуте дерево на висоту близько 12 метрів. В цьому і була складність: знімати тварина традиційними методами було вкрай небезпечно, оскільки дерево було дуже сухе і навіть від незначного навантаження могло зламатися. Тому рятувальники придумали інший спосіб.

Kyiv Animal Rescue Group
Kyiv Animal Rescue Group
Kyiv Animal Rescue Group
Kyiv Animal Rescue Group
Kyiv Animal Rescue Group
Kyiv Animal Rescue Group

За допомогою трьохколінної пожежної драбини один з рятувальників піднявся на дерево і почав його підпилювати на висоті, попередньо обв'язавши стовбур мотузкою аби воно швидко не впало. Ця ідея спрацювала. Частина дерева опустилося на висоту близько чотирьох метрів і єноту вдалося безпечно зістрибнути на м'яку землю. Після чого рятувальники за підтримки пожежних його відловили і посадили в переноску.

Члени Команди відзначають, що процес затримання єнота був не з легких, оскільки "по зубастості цей звір не поступається собаці, а по спритності - коту". На щастя, єнот не постраждав і був доставлений в Притулок для диких тварин. Рятувальники закликають господарів тварини, звертатися до притулку безпосередньо, але віддадуть тваринку після перевірки документів.

Kyiv Animal Rescue Group

Оновлено. Вдень 24 березня Таня Catslover, волонтер Київського притулку "Котячий Будинок", повідомила, що господиня знайшлася. Єнота звуть Кирюша і він живе з селі Щасливе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися