У Київській області виявили небезпечні знахідки: подробиці

Рятувальникам надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів

У Бориспільському районі громадянами виявлено підозрілі предмети. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Київській області, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що 16 травня до оперативно-диспетчерської служби Бориспільського району надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у полі за межами населеного пункту села Артемівка Бориспільської ОТГ.

Рятувальниками після ідентифікації було встановлено, що дані предмети належать до вибухонебезпечних. Після обстеження предметів подано заявку на виклик групи піротехнічних робіт для подальшого знищення небезпечних знахідок.

ДСНС наголошує, що під час виявлення підозрілого предмету:

- категорично забороняється торкатися і пересувати його;

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Нагадуємо, що у столиці киянин виявив небезпечну знахідку часів Другої світової війни та викликав на місце події патрульних. Прибувши за адресою, патрульні огородили місце події та повідомили про знахідку вибухотехнікам ДСНС. Останні підтвердили, що це — мінометні снаряди часів Другої світової війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися