У військовій адміністрації Києва показали наслідки обстрілів (ВІДЕО)

Загибель людей у Деснянському районі розслідують СБУ, прокуратура та поліція

Загибель людей у Деснянському районі Києва зараз розслідують Служба безпеки України, прокуратура та поліція. Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

"Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях — від керівників міста до голів району. Тому, ніхто — ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати із себе відповідальність до завершення слідчих дій", — заявив Попко.

За його словами, завдання щодо підготовки, облаштування та перевірки роботи укриттів ставилася перед столичною владою неодноразово. Чому це завдання не виконано у Деснянському районі Києва, де загинули люди, зараз розслідують Служба безпеки України, прокуратура та поліція.

"Смерть дитини і двох жінок сталася внаслідок падіння уламків приблизно о третьої ночі у Деснянському районі Києва. Усі вони перебували як раз перед укриттям. Що стало причиною трагедії – закриті двері входу в поліклініку, де розташоване укриття чи фатальних збіг обставин і люди просто не встигли добігти до сховища – відповіді на це питання дасть слідство, за підсумками якого винні мають бути покарані", — наголосив начальник Київської міської військової адміністрації.

Керівник військової адміністрації столиці зробив низку доручень:

·       зробити увесь процес розслідування максимально відкритим для ЗМІ;

·       забезпечити роботу укриттів всіх типів у цілодобовому відкритому режимі;

·       попередити балансоутримувачів щодо особистої відповідальності за недопущення населення до укриттів;

·       перевірити роботу захисних об’єктів із залученням поліції, рятувальників та муніципальної охорони.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко також оприлюднив відео з місця загибелі людей у Деснянському районі Києва.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні тривають слідчі дії. Правоохоронці допитують керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. У Деснянському районі Києва оголосили жалобу. Через ракетні обстріли у столиці та низці міст Київської області скасували святкові заходи до Дня захисту дітей.

Читайте також, що на Київщині знайшли бойову частину збитого безпілотника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися