Київська область прийматиме мешканців Херсонщини, які постраждали через підрив Каховської ГЕС

Для мешканців Херсонщини, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, підготували понад 3000 місць у Київській області.

На Київщині заявили про готовність приймати жителів Херсонської області, які були змушені виїхати через затоплення території. Про це повідомили у Київській ОВА.

Для компактного розміщення людей, зокрема маломобільних груп населення, підготували понад 3000 місць.

Людям видаватимуть спальники, термоковдри, постільну білизну, розкладачки, посуд та інші необхідні речі. Міжнародні партнери погодилися допомогти з постачанням продуктових наборів для постраждалих.

Голова КОВА Руслан Кравченко зазначив, що президент України, уряд, регіони та органи місцевого самоврядування Київщини об'єднали зусилля, аби підтримати та допомогти всім, хто евакуюється з небезпечних територій.

осійські злочинці продовжують цинічно знищувати українців. І ми не залишимо в біді людей, які евакуюються з небезпечних територій", - заявив голова КОВА.

Щодо розселення можна дзвонити за телефоном: 099-510-72-12.

Як раніше писали "Коментарі", в ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС на річці Дніпро. З територій Херсонської області, які затоплює вода, масово евакуйовують мешканців і тварин. Жителів окупованого Лівого берега Херсонщини просять залишити небезпечні території, щоби врятувати своє життя. Наслідки підриву греблі можуть побачити й мешканці Миколаєва. Там рівень води в акваторії піднявся на 23 сантиметри.

В "Укргідроенерго" зазначили, що відновити Каховську ГЕС вже не вийде, але після деокупації всієї Херсонської області на місці зруйнованої російськими окупантами греблі в прискореному темпі збудують нову гідроелектростанцію.

Джерело: https://t.me/kyivoda/10040


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися