У Києві перевірили піцерію, в якій отруїлося понад десять людей: що виявили

У Києві стався спалах гострої кишкової інфекції внаслідок вживання їжі у піцерії на Подолі

Піцерію на Подолі в Києві, в якій отруїлося понад десять людей, закрили за результатами інспектування. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, передають "Коментарі".

До Держпродспоживслужби надійшло повідомлення про спалах гострої кишкової інфекції внаслідок вживання їжі у столичній піцерії. З 15 до 17 липня до лікарів звернулося 8 осіб, які занедужали, і повʼязують це із вживанням їжі у закладі громадського харчування на Подолі. Надвечір 18 липня до ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві надійшло звернення про отруєння 4 осіб у тому самому закладі.

20 липня було розглянуто матеріали про недотримання безпекових стандартів у піцерії, яка знаходиться на Подолі. На підставі результатів позапланового інспектування ФОП Дужук Максима Олександровича за адресою: вул. Нижній Вал, 15А, було прийнято рішення тимчасово припинити діяльність закладу громадського харчування.

Під час інспектування були виявлені порушення вимог до безпечності та якості харчових продуктів, що створює загрозу для життя та здоров'я людей. Зокрема, встановлено, що піцерія використовує харчові продукти, отримані з сумнівних джерел, що не мають відповідних документів про їх державну реєстрацію та експлуатаційний дозвіл.

Також приміщення піцерії не було забезпечено належними гігієнічними умовами. Відсутність сіток на вікнах сприяло наявності у приміщенні комах, зокрема мух, що становить загрозу для безпеки споживачів. Також не було забезпечено належної боротьби зі шкідниками та гризунами.

Пакувальні матеріали для продуктів також не зберігалися належним чином, що могло призводити до забруднення продуктів харчування. Зокрема, коробки для піци зберігалися на підвіконні приміщення для відвідувачів.

Матеріали інспектування були передані до Національної поліції України для подальшого розслідування та притягнення підприємця до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що в Київській області виявили випадок захворювання на африканську чуму свиней. Щоб ліквідувати поширення вірусу АЧС, місцева державна надзвичайна протиепізоотична комісія при районній держадміністрації Вишгороду прийняла рішення ввести карантин. Було визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду за худобою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися