У Києві під загрозою знищення опинилися 200-річні будівлі на Подолі (ФОТО)

У столиці під загрозою знищення опинилися майстерні річкового порту першої половини ХІХ століття

У Києві на Подолі під загрозою знищення опинилися майстерні старого річкового порту. Про це повідомляє активіст Дмитро Перов, передають "Коментарі".

Ці будівлі є представниками промислової архітектури Подолу першої половини ХІХ століття - вони одноповерхові на першій лінії забудови.

Як розповів Дмитро Перов, на паспорті об'єкту зазначено "реконструкція". Активіст нагадав, що так само під виглядом реконструкції 10 серпня знищили найстаріший дерев'яний будинок Подолу на Ярославській.

Будинок не є пам’яткою, але знаходиться на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

"Цінність будівлі - демонструю на фото, вона є логічним зв’язком між минулим та сьогоденням, за ось такими зразками архітектури можна зрозуміти яким місто було раніше, зазирнути у віконце історії і зрозуміти послідовність її розвитку", - написав Дмитро Перов.

Будівля є найстаршим представником всього архітектурного ансамблю вулиці.

Як раніше писали "Коментарі", у Вишгородському районі Київської області виявили унікальну знахідку - стародавню пастку для вилову риби. Житель села Новосілки Вишгородського району на березі Десни виявив вимиті річними водами дерев'яні конструкції. Після звернення чоловіка до Вишгородського історико-культурного заповідника місце знахідки було обстежене археологами та співробітниками заповідника.

Нагадуємо, що екологи зробили велике наукове відкриття - вперше знайшли не лише в Київській області, а й на всьому Лівобережжі найдавнішу рослину-релікт третинного періоду - бруслину карликову. Бруслина карликова - релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1,8 млн років тому і є сучасником мамонтів.

Читайте также