У Києві співробітники закладу отруїлися комплексними обідами на роботі

Готовими стравами, які надав заклад у Києві, отруїлися шість співробітників

У Києві співробітники одного із закладів громадського харчування потрапили до лікарні через харчове отруєння. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Київський міський центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ).

Випадки отруєння зареєстрували учора, 30 серпня. За наявною інформацією, у шести співробітників закладу, мешканців Дарницького, Оболонського та Подільського районів, виявили кишкову паличку. Ймовірно, пов'язано це із вживанням готових комплексних обідів, які надав заклад 25-26 серпня.

П'ятеро хворих зараз лежать у лікарні, ще одна людина – лікується амбулаторно. Лікарі стежать за їх станом та проводять необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій.

Назва закладу при цьому не уточнюється. Важливо відзначити, що отруєння торкнулося лише працівників закладу, а не гостей, оскільки їжа для працівників до зали не подається.

Проте Київський міський ЦКПХ МОЗ України поінформував Держпродспоживслужбу та Департамент охорони здоров'я КМДА про ці випадки захворювання. Проводиться епідеміологічне розслідування.

Як раніше писали "Коментарі", у липні у Києві в популярній піцерії масово отруїлися відвідувачі . Хворобу діагностували щонайменше у 10 мешканців столиці. Вони потрапили до лікарні, де лікарі провели необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій. З'ясувалося, що усі постраждалі відвідували піцерію у Подільському районі Києва. Імовірною причиною отруєння стала неякісна готова продукція, яку вони замовляли у закладі. Проводиться епідеміологічне розслідування.

Читайте также