У Київській області другий день палають гектари торфу: ситуація складна (ВІДЕО)

Горіння торфу у Київській області продовжує розповсюджуватися

На заплаві між селищем Михайлівка-Рубежівка та Ірпенем горить майже 8 гектарів торфу. Про це повідомляє мер Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

На місці загоряння працюють представники всіх відповідальних підрозділів. Олександр Маркушин зазначив, що ситуація дійсно серйозна, і на повну ліквідацію пожежі потрібно приблизно 2-3 дні.

"Пожежа не загрожує інфраструктурі Ірпінської громади, проте мешканцям Михайлівки-Рубежівки, садового кооперативу та району поблизу ЖК “Синергія” радимо тримати вікна закритими до повної ліквідації пожежі", - повідомив мер Ірпеня.

За попередніми версіями, причиною виникнення вогню є умисний підпал або необережне поводження в відкритим вогнем.

Олександр Маркушин опублікував відео, на якому можна побачити, як відбувається гасіння торфовищ.

ліквідовано загорання торфовищ у Броварському і Бучанському районах. Впродовж доби фахівці ДСНС ліквідували загорання торфовищ поблизу сіл Здвижівка Бучанського району та Михайлівка Броварського району. Завдяки вчасному виявленню осередків загорянь вдалося не допустити розповсюдження вогню і збільшення площі горіння.

Нагадуємо, що рятувальники Київської служби порятунку ліквідували наслідки дорожньо-транспортної пригоди, що сталася у Святошинському районі Києва. Водій вантажівки не впорався з керуванням і врізався в блокпост. Унаслідок аварії бетонні конструкції блокпоста були розкидані по проїжджій частині шосе, що спричинило значні перешкоди в русі транспорту. За допомогою маніпулятора рятувальники прибрали бетонні блоки з дороги. Рух Житомирським шосе було відновлено.

Читайте также