У Києві посадовець "переплатив" за пісок 6,5 млн грн під час будівництва Подільського мосту

Виконувач обов’язків директора КП підписав акти із завищеною вартістю вказаного будівельного матеріалу

У Києві посадовець комунального підприємства отримав підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час  будівництва Подільського мосту. Йдеться про суму в розмірі 6,5 млн грн під час закупівлі піску.

Про це повідомляє київська міська прокуратура.

У квітні 2023 року попереднього керівника підприємства відсторонили від посади й повідомили йому про підозру у завданні мільйонних збитків столичному бюджету під час будівництва Подільського мосту. Натомість виконувачем обов’язків директора КП призначили його заступника.

У червні КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" уклало з генпідрядником додаткову угоду, щоб облаштувати земляне полотно на ділянці дамби Русанівських садів до бульвара Перова.  Виконувач обов’язків директора КП не проаналізував ринкову ціну на річковий пісок та підписав акти із завищеною вартістю вказаного будівельного матеріалу. Таким чином, завищення вартості піску становить близько 6,5 млн грн.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків за клопотанням прокуратури на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти. У ході подальшого слідства буде надана оцінка іншим учасникам злочину, - йдеться в повідомленні.

 

Читайте також, що експосадовець райдержадміністрації у Київській області отримав підозру у зв'язку з капітальним ремонтом пологового відділення зі збитками у понад 4,2 млн грн.


 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися