На Київщині за вихідні загасили 80 пожеж: більшість спалахів відбувається через паліїв

Рятувальники закликають українців не випалювати суху траву та сміття

У Київській області сталося 80 пожеж за вихідні. Палії продовжують спалювати суху рослинність, завдаючи непоправної шкоди природі.  Більшість пожеж на відкритих територіях відбувається саме через необережне поводження з вогнем. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Київській області.

Палії трави зараз нічим не кращі за окупантів, які так самознищують нашу країну. Так, під час гасіння трав’яного настилу у м. Біла Церква, на вулиці Східна черговий караул 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Біла Церква врятував їжачка, який ледь не згорів заживо, - йдеться в повідомленні. 

Пожежі в екосистемах

80 пожеж в екосистемах сталося  на загальній площі 19 гектарів. З них 43 – загоряння трави, 9 – сміття, 2 – торфу, 3 – на сільгоспугіддях, 1 – лісу. Через пожежу одна людина загибла, ще одна постраждала, а одну було врятовано.

Рятувальники закликають українців не випалювати суху траву та сміття, не розводити відкритий вогонь, а також не залишати недопалки та сірники на відкритих територіях. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві внаслідок пожежі у квартирі загинула жінка. 9 вересня, рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на вулиці Петра Скоропадського, 33.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися