У Києві розкрали 13 млн грн на "швидких": керівництво підприємства відсторонили від посад

Чиновники у співучасті з директорами п’яти фірм організували схему привласнення бюджетних коштів

Керівництво Комунальної організації "Київмедспецтранс" відсторонили від посад. Їх підозрюють у розкраданні 13 млн грн на каретах "швидких".

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Суд відсторонив від посад керівника комунальної організації та його заступника, яких підозрюють в організації схеми заволодіння бюджетних коштів, виділених на закупівлю запчастин для карет швидкої медичної допомоги. Чиновники у співучасті з директорами п’яти фірм організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених КМДА для функціонування карет швидкої медичної допомоги в Києві та забезпечення їх запчастинами.

Підконтрольні підприємства здобували перемогу у цих закупівлях та постачали автозапчастини комунальникам за завищеними цінами. За результатами експертизи встановлено завищення вартості запчастин на суму близько 13 млн грн.

Суддя відсторонив керівника "Київмедспецтранс" та одного з його заступників від займаних посад до жовтня поточного року в межах строку досудового розслідування. Раніше відносно керівника застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 10 млн грн. Заступнику оголосили запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,7 млн гривень. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ДБР передало в управління Національному агентству України з питань розшуку активів арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали. Їх загальна вартість 5,8 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися