На Київщині ідентифікували військовослужбовців рф, які вбили охоронця в Бучі

Окупанти розстрілювали цивільних осіб, які були одягнуті у чорний одяг

Поліція ідентифікувала чотирьох військовослужбовців російської армії, які у лютому 2022 року нанесли смертельні поранення охоронцю магазину в Бучі.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Двом командирам, заряджаючому самохідних артилерійських гармат і старшому розвіднику-далекомірнику 1-ї самохідної артилерійської батареї у складі 76-ї десантно-штурмової дивізії рф інкримінують вчинення порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

27 лютого 2022 року під час руху колони російських військ у місті Буча старший офіцер самохідної артилерійської батареї віддав наказ підлеглим військовослужбовцям рф по всім бойовим машинам батареї. Через радіозв'язок він наказав ідентифікувати всіх осіб, які були одягнені в чорний одяг, як можливих ворогів.

Така інструкція щодо ідентифікації ворога могла призвести до випадкових жертв серед цивільних, оскільки багато з них могли носити атрибути чорного кольору. Через те, що в наказі не було дотримано принцип розрізнення, командир батареї порушив норми міжнародного гуманітарного права, - йдеться в повідомленні. 

Після отримання злочинного наказу від свого вищого командира, військовослужбовці з 1-ї самохідної артилерійської батареї Російської Федерації прийняли рішення виконати його. 

Вбивство охоронця

Пізніше, військовослужбовці помітили чоловіка біля магазину "Новус" у місті Буча. Він був одягнений у чорний службовий одяг і мав на собі ідентифікаційну марку "Охорона Новус". Цей охоронець не представляв ніякої загрози для російських військових, оскільки не був озброєний. Однак на виконання злочинного наказу їхнього командира, росіяни відкрили вогонь з автоматичної вогнепальної зброї по цивільній особі. Це призвело до тяжких поранень чоловіка, від яких він пізніше помер.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліція оголосила про підозру російському військовослужбовцю, причетному до розстрілу чотирьох цивільних осіб у Бучі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися