У Києві судитимуть мешканця, який агітував за розпад України: деталі

В дописах заперечувалася збройна агресія рф проти України

На Київщині підозрюється місцевий мешканець, який в соціальних мережах поширював дописи із запереченням збройної агресії рф проти України. 

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Київська обласна прокуратура видала повідомлення про підозру мешканцю Київщини у зв'язку з розповсюдженням матеріалів, які містять виправдання збройної агресії рф проти України.

За даними слідства, підозрюваний на своїй сторінці у соціальній мережі "Facebook" розмістив повідомлення з пропагандистським змістом. У одному з таких повідомлень зазначалося, що Україна розпадеться на окремі частини та припинить своє існування як незалежна суверенна держава.

Відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи, в дописах  заперечувалася збройна агресія рф проти України та представлялася як внутрішній громадянський конфлікт. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на в’їзді до Києва затримали вже десятого з початку року проросійського священника. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.



Читайте также