Київські рятувальники показали, як вогонь перетворив поле на пустелю із жовтого попелу (ФОТО)

В Україні оголошено підвищену пожежну небезпеку

На Київщині 2 вересня горів трав’яний настил на орієнтовній площі 5 га, що автоматично спричинило загоряння торфу на площі 0,5 га. Згарище перетворилось на бездиханну пустелю із жовтого попелу.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Київській області.

На Київщині, як і по всій країні спостерігається спекотна погода, яка зазвичай супроводжується збільшенням кількості загорянь у природних екосистемах, особливо в торф'яниках. Це зумовлює активізацію рятувальників, які постійно моніторять і реагують на загоряння в природних об'єктах..

Для візуального перегляду демонструємо фотосвітлини зроблені з висоти за допомогою квадрокоптеру учасниками моніторингової групи під час чергового рейду із запобігання пожеж у Бучанському районі, - йдеться в повідомленні.

Рятувальники зазначають, за самовільне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність, а за спричинення тяжких наслідків - кримінальна. У цьому контексті триває інформаційно-роз'яснювальна діяльність, щоб нагадати про ці обмеження та можливості дослідження.

"Коментарі" писали, що у Київській області гасили пожежу у спорудах, призначених для вирощування грибів. 26 вересня о 15:48 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння споруд, призначених для вирощування грибів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися