У Києві зафіксовано спалах африканської чумки свиней: де оголошено карантин

Вогнищем хвороби стало місце, де знайдено труп хворої свині

У Києві у лісопарковому господарстві "Конча-Заспа" зафіксували спалах африканської чумки свиней. На прилеглій території оголосили карантин. 

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Зазначено дві зони: перша - зона захисту, яка охоплює найближчу територію (радіус 3 кілометри) та межує з епізоотичним вогнищем, та друга - зона спостереження, що розташована на відстані до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту.

Інспектори вже затвердили план заходів щодо профілактики та недопущення поширення африканської чуми свиней на території Києва.

У зоні захисту заборонено: 

- торгівля живими свинями та продуктами з них на ринках, крім тих, що були отримані на забійних або переробних підприємствах, які мають відповідний дозвіл та належні ветеринарні документи;

- організація та участь у виставках, ярмарках, базарах та інших подібних заходах, які пов’язані з переміщенням та групуванням тварин (за яким перевезення свиней на відведені пункти забою та м’ясопереробних комбінатів).

У зоні нагляду заборонено: 

 - торгівлю  на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів.

У приватному секторі, які включені до зони карантину, можуть проводитися інспекційні заходи для реєстрації, виявлення хворих свиней. У приватному секторі, які включені до зони карантину, можуть використовуватися інспекційні заходи для реєстрації, виявлення хворих свиней, а також ті, що використовувалися у захворюванні або загинули. Ми просимо мешканців проявляти розуміння в цій ситуації та надавати необхідну інформацію представникам Держпродспоживслужби. Мешканців просять проявляти розуміння в цій ситуації та надавати необхідну інформацію представникам Держпродспоживслужби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися